Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terör örgütünün silah bırakmasının ardından başlatılan sürecin yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediğini açıkladı. Bahçeli, bu süreçte silahların gömülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Silahları gömmek, sonra çıkarıp tekrar kullanmak anlamına gelebilir. Ancak yakmak, ‘Bir daha silaha el sürmeyeceğiz’ anlamını taşır," dedi.

Terörsüz Türkiye Hedefi ve Çalışmaların Önemi

Bahçeli, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinin önemine dikkat çekti ve bu süreçte TBMM’de faaliyet gösteren komisyonların çalışmalarını desteklediklerini belirtti. Bahçeli, tüm siyasi partilerin bu çalışmalara katkı sağlamasının, ülkenin terörden arınması adına kritik bir adım olduğunu ifade etti.

Görüntüler Umut Verici

Bahçeli, Diyarbakır sokaklarında 14-15 yaşlarındaki bir gencin gece vakti dondurma yerken görüntülendiğini belirterek, bu tür olayların yakın dönemdeki olumlu gelişmelere işaret ettiğini söyledi. "Bu görüntü, gözyaşı yerine hayatın normalleşmeye başladığını ve vatandaşların huzur içinde yaşamaya başladığını gösteriyor," diyen Bahçeli, terörsüz bir Türkiye için tüm vatandaşların çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Dokuzlar: “Cedit’i de yaparım demiştiniz, ne oldu?”
Dokuzlar: “Cedit’i de yaparım demiştiniz, ne oldu?”
İçeriği Görüntüle

Yıl Sonunda Tamamlanması Bekleniyor

MHP lideri, terörle mücadele sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini ve bu süreçte, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşların da bu çalışmalara sahip çıkmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Haberimizin sonunda yorum yapmayı unutmayın!

Muhabir: Haber Merkezi