Eski Arıtma Tesisine Yapılacak

Uzun süredir gündemde olan yeni hizmet binası projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim beyannamesinde de yer almıştı. Proje, İSU laboratuvarlarının yanında bulunan eski SEKA arıtma tesisinin üç çökme havuzu üzerinde hayata geçirilecek. Belediye, Türkiye’de örnek olacak bir endüstriyel dönüşümle SEKA’nın tarihi dokusunu koruyarak modern bir belediye kompleksi kurmayı hedefliyor.

Yeni Meclis Binası

Toplam 12 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacak projede, üç çökme havuzunun her biri farklı amaçlarla kullanılacak. Birinci havuz meclis salonuna, İkincisi başkanlık makamına, üçüncüsü ise mevcut hizmet binasındaki bazı birimlerin taşınacağı yeni ofis alanlarına dönüştürülecek. Bu dönüşüm ile yeni bir meclis salonu ihtiyacı karşılanmış olacak.

Levent Bilir'den geriye gülümsemesi kaldı: "En son evimin kombisini tamir etmişti"
Levent Bilir'den geriye gülümsemesi kaldı: "En son evimin kombisini tamir etmişti"
İçeriği Görüntüle

450 Günde Tamamlanacak

İhale 27 Kasım’da saat 11.00’de yapılacak. İhaleyi kazanan firma, inşaatı 450 gün içinde tamamlayarak teslim edecek. Proje tamamlandığında, SEKA arazisinde endüstriyel geçmişle modern belediyeciliğin bir araya geldiği örnek bir yapı kompleksi ortaya çıkacak.