İzmit Belediyesi tarafından Cedit Mahallesi’nde 2015 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projesi, 2019’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Devir sürecinin ardından proje kapsamında 2022 yılında yapım ihalesi gerçekleştirilerek konutların yapımına başlandı. Projede 1105 konut ve 8 iş yeri ile birlikte altyapı ve çevre düzenlemesi işleri yer aldı.


HAK SAHİPLERİ HEYECANLA BEKLEMEYE BAŞLADI

SON DAKİKA: Deprem Oldu
SON DAKİKA: Deprem Oldu
İçeriği Görüntüle

İnşaatların tamamlanmasının ardından gözler bugün kura sürecine çevrildi. Hak sahiplerinin belirleneceği kura töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirilecek. Program öncesinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde yoğunluk yaşanırken, yıllardır süreci takip eden Cedit sakinleri salonu doldurdu. Hak sahipleri, konutlarının belirlenmesi için yapılacak kura çekimini heyecanla bekliyor. tamamlanan Cedit TOKİ Konutları hak sahiplerinin heyecanlı bekleyişi gün boyu sürecek.

Whatsapp Image 2026 06 13 At 13.12.51 (3)Whatsapp Image 2026 06 13 At 13.12.51 (2)Whatsapp Image 2026 06 13 At 13.12.51 (1)