Türkiye genelinde saatler 09.05’i gösterdiğinde bir kez daha yaşam durdu. Siren sesleri eşliğinde, sokaklarda, okullarda, meydanlarda milyonlarca kişi saygı duruşuna geçti. Kent protokolü Kent Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk bırakırken, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe Örgütü'de 10 Kasım'ın öğrencilerin tatil gününe getirilmesine de karşı olarak Ulugazi İlkokulu önünde toplandı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalarken, CHP İzmit İlçe Örgütü de saygı duruşuna geçti ve İstiklal Marşı okundu.

Tek gözü görmüyor her gün 300 sayfa kitap okuyor
Tek gözü görmüyor her gün 300 sayfa kitap okuyor
İçeriği Görüntüle


“Bağımsız bir ülke ve özgür halkın lideri”
Burada konuşan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “10 Kasım’da camilerde okutulacak Mevlid-i Şerif bile bazı kesimler tarafından hedef alınabiliyor. Bu öğretim yılının Yusuf Tekin’in açıklamalarına karşı 10 Kasım’ın tatile denk getirilmesine karşı biz de Ulugazi İlkokulumuz önündeyiz. Bugün bağımsız bir ülke, özgür bir halkın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için sokaklardayız.


“Mustafa Kemal işçinin alın terinde, kız çocuğunun eğitimindedir”
Birileri camilerde namaz kılabiliyorsa, rahat rahat ibadetlerini yerine getirebiliyorsa bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir. Bu okul erken dönem cumhuriyetin eğitime armağanlarından birisidir. Atatürk’ün Türkiye’si için inançla yürüyeceğiz. Biz biliyoruz ki bir işçi alnının teriyle eve ekmek götürürken, bir kız çocuğu eğitim alırken, Mustafa Kemal Atatürk oradadır. Ruhu şad olsun, yolu yolumuzdur.” sözlerini kullandı.Whatsapp Image 2025 11 10 At 09.38.15Whatsapp Image 2025 11 10 At 09.38.13Whatsapp Image 2025 11 10 At 09.38.23Whatsapp Image 2025 11 10 At 09.38.18Whatsapp Image 2025 11 10 At 09.38.24Whatsapp Image 2025 11 10 At 09.38.23 (1)