Erdoğan’dan Özel’e sert çıkış: “Avrupa kapılarında sabahlıyor”
Erdoğan’dan Özel’e sert çıkış: “Avrupa kapılarında sabahlıyor”
İçeriği Görüntüle

CHP davası yarın Ankara’da görülecek
Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yönelik, mutlak butlan davasından bağımsız olarak açılan ceza davasının ilk duruşması, yarın saat 09.00’da Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dava, “oylamaya hile karıştırma” iddiasına dayanıyor. Hazırlanan iddianamede, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “mağdur”, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise “müşteki/tanık” olarak yer alıyor.

Kılıçdaroğlu’ndan sosyal medya paylaşımı
Duruşma öncesinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, iktidarın toplumsal sorunlara ilgisiz kaldığını öne sürdü. Sanatçı Bilge Şen’in ekonomik zorluklara dikkat çeken açıklamasına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, sanatçıların geçim mücadelesi verdiğini belirterek, iktidarı eleştirdi.

“Toplum için sanat üretmek yerine geçim savaşı”
Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Bizim ülkemizde; ödeme garantili ihalelerle beslenen beşli çeteler, gençleri zehirleyen uyuşturucu baronları ve rüşvet çarkındaki siyasetçiler zenginleşirken, sanatçılar fakirleşiyor. Altmış beş yıllık sinema sanatçısı Sayın Bilge Şen’in geçinemediğini vurguladığı konuşma, bize Picasso’nun ‘Hayır, siz yaptınız’ yanıtını hatırlatıyor.”

“Siyasetçilerin görevi çözüm üretmek”
Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında, iktidarın sanatçıların sorunlarına da kayıtsız kaldığını belirterek, “Toplumun hemen her problemine sırtını dönen bir iktidarın sanatçılarımızla da ilgilenmemeleri şaşırtıcı değildir. Siyasetçilerin görevi çözüm üretmek ve mücadele etmektir” ifadelerini kullandı.

Bd51284D 741C 47D2 Bd0C C8B0A192E7Af