8 Ağustos Pazartesi günü ( Bugün ) aşure günü. Hicri takvimin ilk ayı olan ve İslamiyet'te önemli yeri olan halk arasında "Aşure Ayı" olarak bilinen muharrem ayı başladı. Muharrem ayının 10.günü olan bu önemli günde aşure yapılıp dağılır. Peki Aşure nasıl yapılır? Aşure tarifi, İşte lezzetli aşure yapmanın püf noktaları
HABERİN DEVAMI İÇİN SAYFAYI İLERLETİNİZ >>>
AŞURE TARİFİ VE MALZEMELERİ
-2 su bardağı aşurelik buğday
-2,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı kuru fasulye
-1/2 su bardağı nohut
-1/2 su bardağı sarı üzüm
-5-6 adet kuru kayısı
-8-10 bardak kaynamış su
Süslemek için;
-Nar içi
-Badem (kabuğu soyulmuş)
-Fındık
-Kuş üzümü
-Ceviz
AŞURE YAPIMI VE PÜF NOKTALARI
Nohutu, kuru fasulyeyi ve buğdayı ayrı kaplarda haşlayın.
Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatların ayrı ayrı haşlanması gerekir. Ürünlerin pişme süresi farklılık gösterdiği için bakliyatlardan biri diri kalırken, diğeri çok yumuşak olabilir. Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.