AŞURE TARİFİ VE MALZEMELERİ



-2 su barda­ğı aşurelik buğ­day


-2,5 su barda­ğı toz şeker


-1/2 su barda­ğı kuru fasulye


-1/2 su barda­ğı nohut


-1/2 su barda­ğı sarı üzüm


-5-6 adet kuru kayısı


-8-10 bardak kaynamış su


Süslemek için;


-Nar içi


-Badem (kabuğ­u soyulmuş)


-Fındık


-Kuş üzümü


-Ceviz


AŞURE YAPIMI VE PÜF NOKTALARI


Nohutu, kuru fasulyeyi ve bu­ğdayı ayrı kaplarda haşlayın.


Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatların ayrı ayrı haşlanması gerekir. Ürünlerin pişme süresi farklılık gösterdiği için bakliyatlardan biri diri kalırken, diğeri çok yumuşak olabilir. Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.

Editör Hakkında