Magazin Haberleri

Aşure nasıl yapılır? Aşure tarifi

Hicri takvimin ilk ayı olan ve İslamiyet'te önemli yeri olan halk arasında "Aşure Ayı" olarak bilinen muharrem ayı başladı. Muharrem ayının 10. günü olan aşure günü 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü (bugün) Peki aşure nasıl yapılır? İşte aşure tarifi

Abone Ol

<h3>AŞURE TARİFİ VE MALZEMELERİ</h3> <p></p> <p>-2 su barda­ğı aşurelik buğ­day</p> <p>-2,5 su barda­ğı toz şeker</p> <p>-1/2 su barda­ğı kuru fasulye</p> <p>-1/2 su barda­ğı nohut</p> <p>-1/2 su barda­ğı sarı üzüm</p> <p>-5-6 adet kuru kayısı</p> <p>-8-10 bardak kaynamış su</p> <p>Süslemek için;</p> <p>-Nar içi</p> <p>-Badem (kabuğ­u soyulmuş)</p> <p>-Fındık</p> <p>-Kuş üzümü</p> <p>-Ceviz</p> <h3>AŞURE YAPIMI VE PÜF NOKTALARI</h3> <p>Nohutu, kuru fasulyeyi ve bu­ğdayı ayrı kaplarda haşlayın.</p> <p>Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatların ayrı ayrı haşlanması gerekir. Ürünlerin pişme süresi farklılık gösterdiği için bakliyatlardan biri diri kalırken, diğeri çok yumuşak olabilir. Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.</p>