İşçiler: Bilsinler ki işimize dönmeyi onlardan çok istiyoruz
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren, Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu ve Türkiye’nin önemli fabrikalarından birisi olan Gübretaş fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamayınca 239 işçi 3 Temmuz’da greve çıktı. Ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi(TİS) sürecinde işveren yüzde 30 zam önermiş, ardından tepkiler üzerine bu oranı yüzde 33’e ve yüzde 38'e çıkarmıştı. Ancak Petrol-İş ve örgütlü işçiler, yüksek enflasyon ve ağır geçim koşullarına dikkat çekerek yüzde 95 zam talebinde bulundu.
İşçiler Mücadeleyi Sürdürmekte Kararlı
Taraflar arasında uzlaşma sağlanamayınca üretim durdu, grev pankartı fabrikanın kapısına asıldı. Aradan geçen 121 günde işveren halâ adım atmazken, işçiler ise sonuç alana kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlı görünüyor.
Artık Fabrikamıza Geri Dönmek İstiyoruz
Grev çadırı önünde gazetemize konuşan Gübretaş işçisi Sercan Sayım, haklı ve onurlu mücadelenin devam ettiğini ve yalnıza geçinilebilir bir fiyat istediklerini dile getirdi. "121 gündür burada umutla bekliyoruz" diyen İşçi Sercan Sayım, "Artık fabrikamıza geri dönmek istiyoruz. Bilsinler ki biz işimizin başına dönmeyi onlardan daha çok istiyoruz," dedi.
Geçinilebilir Şekilde Anlaşma Sağlanması İsteği
Gübretaş işçisi Sercan Sayım açıklamasının sonunda şunları söyledi: "Dört aydır çalışmıyoruz. Okullar açıldı. Arkadaşlarımız zor durumda. Artık bir an önce bu anlaşmanın geçinilebilir bir şekilde bu anlaşmanın sağlanması ve işimizin başına geçmek istiyoruz."





 
             
            




 
         
         
         
         
         
        