Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, görev süresi boyunca hayata geçirdiği projeleri kamuoyu ile paylaştı. 4 yıllık süreçte Derince’ye kazandırılan eser ve hizmetleri anlatan Başkan Aygün, yapılması planlanan projelerden de bahsetti. Bugün Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına AK Parti MKYK üyesi İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Sami Çakır, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti’nin geçmiş dönem il başkanları, Cumhur İttifakı üyesi partilerin ilçe başkanları ile muhtarlar katıldı.

“41 PROJE VAAT ETMİŞTİK”
Seçim öncesi vaatlerini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Aygün, gerçekleştirdiği sunumda şu ifadeleri kullandı: “Derince halkı bana 5 yıl hizmet için görev verdi. Biz de çalışmalarımızı yaptık ve işin sahipleriyle paylaşmak bizim görevimiz. 41 proje vaat etmiştik, 50 proje yaptık. 9 projemiz ise devam ediyor. 15 projemizi de planladık. En büyük projelerimizden bir tanesi gençlerimize yönelik oldu. Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi ile Fatih Sultan Gençlik ve Spor Merkezi gibi tesislerle çocuklarımızı ve gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan korumayı amaçladık. 21 farklı branşta 19 bin öğrencimize sporda eğitim imkanı sunuyoruz.

‘AMACIMIZ PARA KAZANMAK DEĞİL’
‘Başkanım 41 projen var ama ekonomimize dokunan projeniz var mı’ dediler. Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisi’ni kurduk. Bu projemizle birlikte mısır kurutma tesisi, süt pastörizasyon tesisi, aspir yağı işleme ve değerlendirme tesisimiz tamamlanmış oldu. Böylece üretim ve istihdama katkı sunuyoruz. Burada amacımız para kazanmak değil. Çiftçimizin üretimden kopmaması. Bu bölgedeki gençlerimiz, sigortalı çalışmayı garanti olarak görüyorlar. Ben de ‘sigortalı çalışmayı yanınıza getireceğim’ dedim.

‘GLUTENSİZ BUĞDAY ÜRETİYORUZ’
Çölyak hastası çocuklarımıza ve ailelerine de belediye olarak desteklerimiz devam ediyor. Glutensiz buğday maliyetli bir ürün. Biz, glutensiz buğdayları köylerimizde ektirdik. Böylece hem çiftçilerimize katkı sağlayacak hem de çölyak hastası çocuklarımıza ve ailelerimize destek olacağız. Yaşam alanı projelerimizle birlikte vatandaşlarımıza yeni alanlar kazandırdık. Tahtalı Göleti Doğa Parkı, Derince’mize kazandırdığımız en önemli projelerimizden biri oldu.

‘ ARAÇ KİRALAMADIK, SATIN ALDIK’
Araç filomuzu yeniledik. 8 milyon TL yatırım sağlayarak yeni hizmet araçları aldık. 31 yeni araç satın aldık, kiralamadık. Devam eden projelerimiz arasında Deniz Mahallesi’nin kentsel dönüşümü var. Ayın 20’sinde ihale hazırlıklarına başlanacak. Bakanlıkla vatandaş arasında köprü olduk. Yıkımını biz yaptık. Vatandaşın olurunu almak lazım kentsel dönüşüm projelerinde. Biz bunu yaptık. Ağız ve Diş Hastalıkalrı Hastanesi’nin de yıl sonuna kadar bitirileceği söylendi. Burada ağız cerrahına dair sağlık hizmetleri de verilecek. Belediye Hizmet Binasını da Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile yapıyoruz. Kent Meydanı düzenlememiz de devam ediyor. Gürültüden ve trafik yoğunluğundan çocuklarımız korumak için 26 bin metrekarelik bir Eğitim Kampüsü yapacağız. Depreme dayanıklı bir okulumuz olacak. Burayı bir müteahhite versek 500 daire alırdık. Ama geleceğimizin teminatı çocuklarımız çok daha önemli.

‘ANA MUHALEFET DURDURDU’
42 bin metrekarelik alanda yapılacak Modern Küçük Sanayi Sitesi’nde her şey hazır. Fakat ana muhalefet partisi imar durumundan dolayı itiraz ederek projeyi durdurdu. Bunu da üzülerek söylemem lazım. Ama bu bize en fazla 1-2 ay kaybettirir. Çenedağ Spor Merkezi’ni ben ranta çevirebilirdim. Ama çocuklarımıza hediye edeceğiz. Burada spor alanları, kütüphane ve çocuk oyun alanları bulunacak.
‘YAPACAKLARIMIZIN ALTYAPISI HAZIR’
Bu eser ve hizmetler, Derinceliler için yapıldı. Derince’nin insanlarına hesap vermezseniz bu işi yapmamış olursunuz. Yapacaklarımızın da altyapısı hazır. Tek sorun finans kaynağı. Ama bunu da sağlayacağız. Büyük bir deprem atlattık. İnsanlarımızın evi okulu yıkılmış. Öncelik deprem bölgemiz. Bunu sorgularsak insanlığımızı yitirmiş oluruz.”
Yorum yazarak Özgün Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgün Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgün Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgün Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgün Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgün Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgün Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgün Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.