Dikkat! Eğitim kurumlarındaki asansörlerin yüzde 70’i riskli

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan rapora göre, eğitim kurumlarındaki asansörlerin % 70'i riskli durumda bulunuyor. Raporda yer alan verilere göre, toplam 12 bin 43 asansörden 3 bin 355'inde kırmızı etiketle belirtilen çok tehlikeli durumlar!

MEB'nin titiz bir inceleme süreci sonucunda hazırlanan rapor, eğitim kurumlarında yer alan asansörlerin güvenlik durumunu ortaya koymaktadır. Yapılan değerlendirmelerde, her 10 asansörden 7'sinde riskli durumların varlığına dikkat çekilmektedir.

Asansörlerin güvenlik açısından önemli bir faktör olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu durum öğrenci, öğretmen ve diğer personel için büyük bir endişe kaynağı oluşturmaktadır. Özellikle kırmızı etiketle belirtilen çok tehlikeli durumlara sahip asansörlerin kullanıcılar açısından büyük bir risk taşıdığı belirtilmekte. 

Asansör güvenliği eğitim kurumlarında tartışmalara neden oluyor

Aydın’ın Işıklı ilçesindeki Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör kazası, Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Bu olay kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı’nın eğitim kurumlarındaki asansörlerle ilgili hazırladığı rapor, endişe verici sonuçlar ortaya koydu. Rapora göre, eğitim kurumlarındaki asansörlerin % 71’i yüksek ya da hafif risk taşımaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın raporunda, ülke genelindeki eğitim kurumlarındaki asansör sayısının 12 bin 43 olduğu belirtilmektedir. Bu asansörlerin 3 bin 355’inde, kırmızı etiket bulunarak “çok tehlikeli” olarak değerlendirilmiştir. Ayrıca, toplam 5 bin 223 asansörün de “hafif risk” taşıdığını gösteren mavi etiketle işaretlendiği ifade edilmiştir. Bu veriler, eğitim kurumlarında asansör güvenliğinin ciddi bir sorun olduğunu ortaya koymaktadır. Güvenlik önlemlerindeki eksiklikler, öğrencilerin ve personelin hayatını tehlikeye atacak durumların oluşmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle, acil önlemlerin alınması ve asansörlerin güvenli hale getirilmesi büyük önem taşımaktadır. 

Eğitim kurumlarında kırmızı etiketli asansör sayısı artıyor

Son rapora göre, okul ve eğitim kurumlarında bulunan insan ya da yük asansör sistemlerine yapılan periyodik bakımların verileri 2020 itibarıyla açıklandı. Bu verilere göre, eğitim kurumlarındaki kırmızı etiketli asansör sayısı sürekli olarak artış göstermektedir.

2020 yılında eğitim kurumlarında bulunan kırmızı etiketli asansör sayısı 2 bin 995 olarak kaydedilmiştir. 2021 yılında bu sayı 3 bin 122’ye, 2022 yılında ise 3 bin 355’e yükselmiştir. Bu artış, eğitim kurumlarının asansör sistemlerine daha fazla önem vermeye başladığını ve periyodik bakımların önemini kavradıklarını göstermektedir.

30 Eki 2023 - 17:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgün Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgün Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgün Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgün Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli haber