Sürdürülebilir tarım uygulamalarında ilk hasat yapıldı

Gebze Teknik Üniversitesi Akıllı Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAM) Tarafından yeşil mutabakat doğrultusunda ülke genelinde çeşitli bitkiler üzerinde uygulaması yapılan mikrobiyal gübre çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. GTÜ kampüsünde çalışılan ayçiçeği bitkisinin de ilk hasadı yapılarak sonuçları açıklandı.

Abbas Çakar
Abbas Çakar Tüm Haberleri
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Tarımda iklim ve çevreyle ilgili zorluklarla mücadele kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Akıllı Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAM) tarafından yürütülen mikrobiyal gübre uygulamasının sonuçları akademisyen, tarımla ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çiftçilerden oluşan katılımcılar ile paylaşıldı.

İLK SONUÇLARI PAYLAŞIYORUZ

GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Amfisinde gerçekleştirilen programda konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, “05 Ekim 2020 tarihinde yapılan GTÜ 2020-2021 akademik açılış törenimizde, “Akıllı Tarım Uygulamaları Protokolü’’ imzaladık. Söz konusu protokol çerçevesinde tarım sektörüne yeni bir soluk getirileceği ve üniversitemizin stratejik planında yer alan hedeflerimize akıllı tarım ve mikrobiyal gübre uygulamalarını içeren çalışmalara katılacağımızı duyurduk. Üniversitemiz Akıllı Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak, sürdürülebilir tarım için yeşil mutabakat doğrultusunda son zamanlarda mikrobiyal gübre formülasyonlarının oluşturulması ve var olanlarında denenmesi konusunda çeşitli üniversiteler ve sanayi kuruluşları ile çalışmalarımız oldu. Hali hazırda devam etmekte olan SCHLOSS SCHAUMBURG Zirai ve Medikal Ürünler Üretim İthalat İhracat Danışmanlık Araştırma A.Ş tarafından Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilen ve çiftçilerimiz arasında hiç azımsanmayacak bir kullanım sahası edinen mikrobiyal gübrenin üniversitemizin akıllı tarım deneme tarlasında denendi. Bugün burada ayçiçeği bitkisinden alınan ilk sonuçları üniversite, sanayi, il tarım müdürlükleri, ziraat odaları ve çiftçilerin katılımıyla paylaşıyoruz.” dedi


HASAD YAPILDI

GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin ara yüz olarak iştirak ettiği etkinlikte, GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan ’ın açılış konuşmalarının ardından söz konusu mikrobiyal gübrenin fındıkta elde edilen olumlu sonuçları Düzce Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı tarafından, şekerpancarı ve çerezlik ayçiçeği sonuçları Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden Ziraat Teknikeri Hacı Yaşar tarafından, buğday, çeltik, ayva sonuçları ise Akıllı Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yelda Özden Çiftçi, Dr. Öğrt. Üyesi Mine Gül Şeker tarafından katılımcılar ile paylaşıldı. Sunumların ardından, GTÜ’nün akıllı tarım deneme tarlasında ekili bulunan ayçiçeği hasadı GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan ve Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altundaş ile diğer katılımcılarla birlikte yapıldı.

24 Eyl 2021 - 10:45 - Gündem

Muhabir Abbas Çakar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgün Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgün Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgün Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgün Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.



Kocaeli Markaları

Özgün Kocaeli, Kocaeli ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (262) 324 32 40
Reklam bilgi


Anket Kocaelispor TFF 1.Lig'i kaçıncı sırada bitirir?