Kocaeli’de yapımı süren Körfezray Metro Hattı’nın SEKA Devlet Hastanesi durağında yürütülen çalışmalar, bu kez çevrede yaşayanların şikâyetleriyle gündeme geldi. Gazetemizin WhatsApp ihbar hattına ulaşan ihbarlarda, müteahhit firmanın iş yaparken hem ağaçların zarar gördüğü hem de çalışmaların yaşam alanlarının içine kadar girdiği iddia edildi.

Helikopter Düştü: 3 Şehidimiz Var
Helikopter Düştü: 3 Şehidimiz Var
İçeriği Görüntüle

"ÇALIŞMALAR YOĞUN OLAN BÖLGEDE YAPILIYOR"
Vatandaşların şikayetlerine göre, bölgede yıllardır duran 45-50 yıllık ağaçlar çalışma sırasında zarar gördü. Segmentlerin indirildiği sırada hem ağaçların zarar gördüğü hemde çevrenin düzensiz şekilde ihlal edildiği ifade edildi. Bir diğer tepki noktası ise alanın konumu. Hemen hastanenin yanında bulunması nedeniyle zaten yoğun olan bölgede, bu çalışmaların yapılması vatandaşları daha da zor durumda bırakıyor. Gürültü, hareketlilik ve iş makineleri hem yayaları hem de hastaneye gelenleri etkiliyor.

"SEGMENTLER YAŞAM ALANIMIZA KADAR GİRİYOR"
Mahalle sakinleri durumu şöyle anlatıyor: “Metro hattı yapılıyor. Proje çok güzel ama müteahhit firma bu çalışmaları çevreye zarar vermeden yapmalı. Burası zaten yoğun bir yer, hastanenin yanı. İnsanlar gelip gidiyor. Segmentler bizim kullandığımız alana kadar neden giriyor, bir türlü anlamıyoruz.”

"ÇALIŞMA ALANININ SINIRLARI NETLEŞMELİ"
Ailelerin sıkça vakit geçirdiği bir noktada bu görüntülerle karşılaşmak istemediklerini söyleyen vatandaşlar, hem doğanın korunmasını hem de çalışmaların daha dikkatli yapılmasını istiyor. Bölge halkı, müteahhit firma yetkililerinden bir an önce düzenleme yapılmasını, ağaçların korunmasını ve çalışma alanının sınırlarının netleştirilmesini bekliyor.Whatsapp Image 2026 03 22 At 10.39.49 (1)Whatsapp Image 2026 03 22 At 10.39.49Whatsapp Image 2026 03 22 At 10.39.49 (2)