Utkubaş'tan AK Parti Derince'ye Yanıt
Utkubaş'tan AK Parti Derince'ye Yanıt
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin farklı illerinde eğitim kurumlarını hedef alan saldırılar, kamuoyunda güvenlik tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda yaşanan saldırıda 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin yaralandığı; Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ise bir kişinin silahlı saldırı sonrası intihar ettiği ve 16 kişinin yaralandığı bildirildi. Olaylara ilişkin soruşturmaların sürdüğü, saldırganların ailelerine yönelik adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Türk Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen üyeleri, İzmit Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktıktan sonra Fevziye Camii’ne yürüdü. Eğitimciler, burada saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından eğitimciler adına yapılan açıklamada, yaşanan olayların toplumda derin bir acı ve kaygı yarattığı vurgulandı. Açıklamada, Siverek ve Kahramanmaraş’taki saldırıların ardından eğitim camiasının büyük bir sarsıntı yaşadığı ifade edilerek, “Bugün burada sadece bir sendika olarak değil; yüreği yanan eğitimciler, anne ve babalar olarak toplandık.” açıklaması yapıldı.


Dijital Tehditlere Dikkat Çekildi
Açıklamada, eğitimde şiddetin yalnızca fiziksel değil, dijital boyutunun da bulunduğuna işaret edildi. Dijital ortamlar üzerinden yayılan içeriklerin çocuklar üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğu belirtilerek, bu durumun giderek büyüyen bir güvenlik sorunu haline geldiği ifade edildi.


Okullarda Güvenlik Vurgusu
Eğitim temsilcileri, okullarda güvenliğin artırılması için kapsamlı adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Okul polisi uygulamasının yaygınlaştırılması, dijital içeriklerin denetlenmesi ve rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiği belirtilirken, ilgili yasal düzenlemelerin hızla tamamlanması çağrısı yapıldı.


“Ortak tavır şart”
Açıklamada, eğitim çalışanlarının can güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğu vurgulanarak, yaşanan olayların toplumun geleceğini doğrudan etkilediği kaydedildi. Eğitim camiası, bu tür olayların önüne geçilmesi için tüm kurumların ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.Whatsapp Image 2026 04 17 At 15.09.46Whatsapp Image 2026 04 17 At 15.09.52Whatsapp Image 2026 04 17 At 15.09.50Whatsapp Image 2026 04 17 At 15.09.57Whatsapp Image 2026 04 17 At 15.09.54Whatsapp Image 2026 04 17 At 15.09.58