İzmir’in Balçova ilçesindeki Salih İşgören Polis Merkezi’ne silahlı saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı sonrası yaptığı açıklamada 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile Polis Memuru Hasan Akın’ın şehit olduğunu duyurdu. Polis Memurları Ömer Amilağ ve Murat Dağlı ise yaralandı. Olayın şüphelisi E.B. (16) yakalanırken, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Bu menfur saldırı sonrası maalesef 1. Sınıf Emniyet Müdürümüz Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile Polis Memurumuz Hasan Akın şehit olmuş, Polis Memurumuz Ömer Amilağ ağır olmak üzere Polis Memurumuz Murat Dağlı hafif yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

Naci Görür’den Sarsıcı Uyarı: Gerilim Artıyor, Önlem Şart
Naci Görür’den Sarsıcı Uyarı: Gerilim Artıyor, Önlem Şart
İçeriği Görüntüle

SALDIRGAN YAKALANDI

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen E.B. (16) isimli şüpheli güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya’dan mesaj

Yerlikaya, kahraman şehitlere Allah’tan rahmet, yaralı polislere ise acil şifa dileklerini iletti. Ayrıca gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Muhabir: Haber Merkezi