ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’a yönelik sürdürülen Epic Fury Operasyonu kapsamında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, 5 askerin ise ağır yaralandığı belirtildi.
İran’a Ait Savaş Gemisi Batırıldı
CENTCOM, operasyonun başlangıcında İran’a ait Jamaran sınıfı bir korvetin ABD güçleri tarafından vurularak batırıldığını duyurdu. Geminin Umman Körfezi’nde battığı ifade edildi.
Açıklamada, İran Silahlı Kuvvetleri, Devrim Muhafızları ve emniyet birimlerine silah bırakma çağrısı yapıldı.
3 Asker Hayatını Kaybetti
Komutanlık, Epic Fury Operasyonu kapsamında çıkan çatışmalarda 3 ABD askerinin yaşamını yitirdiğini, 5 askerin ise ağır yaralandığını bildirdi.
Açıklamada, “Büyük çaplı muharebe operasyonları devam etmekte ve müdahale çabalarımız sürmektedir” ifadelerine yer verildi.
USS Abraham Lincoln İddiasına Yalanlama
CENTCOM, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun USS Abraham Lincoln uçak gemisinin balistik füze ile vurulduğu yönündeki açıklamasını da yalanladı.
Açıklamada, “Lincoln vurulmadı. Fırlatılan füzeler gemiye yaklaşamadı. Lincoln, CENTCOM operasyonlarını desteklemek amacıyla görevine devam ediyor” denildi.
Bölgedeki askeri hareketliliğin sürdüğü ve taraflardan yeni açıklamaların gelebileceği belirtiliyor.





