Saniyelerle kurtuldu
Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi’nde bulunan Zafer İtfaiye Amirliği’nde dün saat 15.00 sıralarında yaşanan olay, olası bir faciayı kıl payı önledi. Amirlik bahçesinde çardakta oturan görevli bir itfaiyeci, kısa bir süreliğine yerinden ayrıldı. Tam da o anda, bitişikteki alışveriş merkezinin balkonundan içi dolu bir pet kola şişesi yüksekten aşağıya atıldı.

DHMİ Genel Müdürü Enes Çakmak Kalp Krizi Geçirdi
DHMİ Genel Müdürü Enes Çakmak Kalp Krizi Geçirdi
İçeriği Görüntüle

Büyük tehlike atlattı
1 litrelik kola şişesi, itfaiye personelinin birkaç saniye önce oturduğu noktaya düşerek şiddetli bir şekilde patladı. Yere çarpan şişe, basıncın etkisiyle parçalanırken, içindeki sıvı etrafa saçıldı. Olayın güvenlik kamerası kayıtları, yaşanan tehlikeyi net şekilde ortaya koydu.

Kamera kayıtları incelemede
Şans eseri yaralanmadan kurtulan itfaiye personeli, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kola şişesini atan kişi ya da kişilerin kimliğini belirlemek amacıyla alışveriş merkezinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Yasal işlem başlatılacak
Polis soruşturması sürerken, yetkililer bu tür davranışların halk güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çekti. Olayla ilgili yasal sürecin başlatılması bekleniyor.