İzmit Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı, bugün belediye binasındaki meclis salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlığındaki toplantıda 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantının ilk gündem maddesinde, mülkiyeti İzmit Belediyesine ait 5 konutun görev ve hizmetlerde kullanılmak üzere İzmit Kaymakamlığı İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi görüşüldü. Söz konusu madde oy birliğiyle kabul edildi.

Sermaye Artışı Gündemi

Mecliste en fazla tartışma yaratan başlık ise belediye iştirakleri SARBAŞ ve BEKAŞ’ın sermaye artışı oldu. Şirketlerden gelen talep doğrultusunda, BEKAŞ’ın 1 milyon 300 bin TL olan mevcut sermayesinin yaklaşık 100 kat artırılarak 103 milyon 700 bin TL’ye çıkarılması teklif edildi. SARBAŞ’ın 25 milyon TL olan sermayesinin ise 60 milyon TL’ye yükseltilmesi istendi.

Kartepe KARFEST Festivali Ertelendi
Kartepe KARFEST Festivali Ertelendi
İçeriği Görüntüle

“Detaylı bilgi verilmedi”

MHP Meclis Üyesi Okan Karagöz, muhalefet şerhi koyduklarını belirterek, artış oranlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Karagöz, nakit bir sermaye artışı olmayacağının ifade edildiğini ancak hangi malların devredileceğine ilişkin net bilgi verilmediğini dile getirerek, “Detaylı bilgi verilmedi. Evrak verilmedi. Ne devrediliyor bilmek istiyoruz.” dedi.

Başkan Hürriyet’ten Yanıt

Eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kendisiyle ilgili yapılan benzetmelere katılmadığını belirtti. Hürriyet, yapılan işlemlerin tamamının ticaret siciline bildirildiğini vurgulayarak, “Ne işlem yapıyorsanız yapın ticaret müdürlüğüne bildiriyoruz. Bunların hepsi detay detay ticaret siciline giriyor.” ifadelerini kullandı.

Komisyonda Bilgi Tartışması

Karagöz, komisyonlarda yeterli bilgilendirme yapılmadığını daha önce de dile getirdiklerini belirterek, “Meclis üyesi olduğumuzdan beri komisyonlarda bilgi verilmediğini defaatle söyledik. Komisyonun amacı bu.” dedi.

"Hep önemli maddeler sonraya kalıyor"

Komisyon üyesi CHP’li Serdar Atasever ise listenin hazırlanmasının ardından eksik görülen bilgilerin teslim edileceğini ifade ederek, istenen verilerin büyük bölümünün paylaşıldığını söyledi. Bunun üzerine yeniden söz alan Karagöz, “İş bittikten sonra neyi vereceksiniz. Hep de önemli maddeler sonraya kalıyor. Komisyonların önemi tam da burada.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Whatsapp Image 2026 02 03 At 15.59.57Whatsapp Image 2026 02 03 At 15.59.58Whatsapp Image 2026 02 03 At 15.59.57 (2)Whatsapp Image 2026 02 03 At 15.59.57 (1)Whatsapp Image 2026 02 03 At 15.59.56 (1)Whatsapp Image 2026 02 03 At 15.59.56