İzmit Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plaza’daki salonda gerçekleştirildi. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in yönettiği toplantıda 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem dışı konuşan MHP’li Meclis Üyesi Okan Karagöz, belediyede işe alınan isimlere ilişkin sorular yöneltti. Konuşması sırasında intih*r eden Tugay Adak’tan “Turgay Adak” şeklinde bahsetmesi üzerine Başkan Hürriyet tepki gösterdi. Hürriyet, “Daha adını bilmiyorsun. Siyasete alet ediyorsunuz.” diyerek Karagöz’ün sözlerini eleştirdi.

"Başka ilçelerden almıyoruz beyanatlarınız var.”

Karagöz devamında, “Tugay Bey bazı sıkıntılardan dolayı intih*r etti. Allah rahmet eylesin. Bugün maddi imkansızlıklardan dolayı intih*r ediyorum dedi ve intih*r etti. Basında çıkan haberler var. Derince ilçe yöneticileri, gençlik kolları başkanları İzmit Belediyesinde oy karşılığı işe alındığı yazıldı. Bunlar işe başladı mı? Sizin başka ilçelerden almıyoruz diye beyanatlarınız var.” ifadelerini kullandı.

İrem Derici: Köpek Gibi İstiyorum
İrem Derici: Köpek Gibi İstiyorum
İçeriği Görüntüle

Küçükkaya: “Tugay bizim yaramız”

CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, Karagöz’ün Tugay Adak üzerinden yaptığı eleştirilere tepki gösterdi. “Tugay bizim bir yaramız. Bunları söylediğim için bile utanıyorum. Tugay’a, ailesine ve tüm örgüte teşekkür borcumuz var. Bu ülkede polis intiharları var, gençler intihar ediyor. Bu insanları neden intihar ediyor diye bir gün bile dertlenmediniz. Ailelerin hassasiyetlerini isim vererek siyasete malzeme yapmak doğru değil.” dedi.

“Tugay Bey’le ilgili bir şey söylemedim”

Eleştirilerin ardından tekrar söz alan Okan Karagöz, kendisinin kötü bir söz kullanmadığını savundu. “Ben Tugay Bey’e başsağlığı diledim. Onun yazdığı mektubu okudum. Onunla ilgili kötü bir şey söylemedim. Tugay Bey ile alakalı bir yorum yapmadım.” ifadelerini kullandı.