Kocaeli’nin İzmit ilçesi Yenimahalle İnkılap Caddesi mevkisindeki ağaçlık alanda saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın için bölgeye itfaiye, orman, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yangın bir saatte kontrol altına alındı

Kocaeli’de Elektrikler Kesilecek! SEDAŞ İlçe İlçe Saat Verdi
Kocaeli’de Elektrikler Kesilecek! SEDAŞ İlçe İlçe Saat Verdi
İçeriği Görüntüle

Olay yerine ulaşan ekipler, alevlere yaklaşık bir saat boyunca müdahale etti. Çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı.

Yanan alanda atıklar dikkat çekti

Yangının ardından bölgede lastik, naylon, inşaat molozları, çöpler ve parçalanmış mobilyaların bulunduğu görüldü. Ağaçlık alandaki atık kirliliği, yangın sonrası dikkat çeken görüntüler arasında yer aldı.

Muhtardan belediyeye tepki

Söndürme çalışmalarına destek veren Yenimahalle Muhtarı Gökhan Lençper, bölgede her yıl benzer yangınların çıktığını söyledi. Lençper, “Bu görmüş olduğunuz yer, İnkılap Caddesi sonu baraj mevkisi. Burada senede en az 2-3 kez yangın çıkıyor. Bunu bütün yetkililere söylememize rağmen bu zamana kadar bir çözüm bulamadık” dedi.

Yetkililere çözüm çağrısı

Bölgenin İzmit Belediyesinin sorumluluk alanında olduğunu belirten Lençper, daha önce çözüm önerilerini ilettiklerini ifade etti. Lençper, alana kayar kasa konteyner konulmasını önerdiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Lençper, yangına çok sayıda ekibin müdahale ettiğini belirterek, “Yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YangnNnnHjkNjj