Olay, İzmit’te bulunan Avni Kalkavan Stadı’nda Çubuklu Bala Spor ile Yuvam İzmit Spor Kulübü arasında oynanan U12 Ligi karşılaşmasında yaşandı. Karşılaşmanın hakemi olan 18 yaşındaki Songül Uzun’un, Çubuklu Bala Spor antrenörü Seçkin Tanrıkulu tarafından tokatlandığı ileri sürüldü. Yaşanan darp olayının ardından Seçkin Tanrıkulu emniyettteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilerek nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.
TFFHGD Kocaeli Şubesi Açıklama Yaptı
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kocaeli Şubesi, yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu müsabakanın çocukların sportif ve kişisel gelişimine katkı sunmak amacıyla düzenlendiği hatırlatılarak, spor sahalarında şiddetin hiçbir türüne yer olmadığı vurgulandı. Kadın bir hakeme yönelik sergilenen tutumun kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Hukuki Süreç Başlayacak
Dernek tarafından yapılan açıklamada, olaya karışan kişi hakkında hukuk birimleri aracılığıyla gerekli işlemlerin başlatılacağı bildirildi. Yaşananların sporun temel değerleriyle ve etik ilkeleriyle bağdaşmadığına dikkat çekildi.
Songül Uzun’a Destek Mesajları Veriliyor
Olayın ardından sosyal medyada çok sayıda spor camiası temsilcisi ve kullanıcı, genç hakem Songül Uzun’a destek mesajları paylaştı. Yapılan paylaşımlarda, sahalarda kadınlara yönelik şiddetin son bulması gerektiği yönünde güçlü çağrılar yapıldı.





