Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde iki gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine Fırtına Deresi’nde ulaşıldı. Cenazenin sudan çıkarılması sırasında AFAD ekibini taşıyan botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılan bir AFAD personeli yaşamını yitirdi.

Kayıp ihbarı sonrası arama başlatıldı

İmam Hatip Derneği Yurdunda Şiddet!
İmam Hatip Derneği Yurdunda Şiddet!
İçeriği Görüntüle

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yolkıyı köyünde yaşayan Volkan Civelekoğlu, önceki gün eve dönmeyince ailesi jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin yaptığı çalışmalarda Civelekoğlu’na ait kıyafet ve bazı eşyalar Fırtına Deresi kıyısında bulundu. Bunun üzerine AFAD ekipleri derede arama-kurtarma çalışması yürüttü. Arama çalışmalarının ikinci gününde Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine Fırtına Deresi’nde ulaşıldı. Ekipler, cenazenin sudan çıkarılması için çalışma başlattı. Bu sırada AFAD personelini taşıyan bot, debisi yükselen derede akıntının etkisiyle devrildi.

Bir AFAD personeli hayatını kaybetti

Botun devrilmesiyle suya düşen dört AFAD personeli akıntıya kapıldı. Personellerden üçü diğer ekipler tarafından kurtarıldı. Bir AFAD personelinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan üç AFAD personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Volkan Civelekoğlu ve hayatını kaybeden AFAD personelinin cenazeleri, olay yerindeki incelemenin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.