KESK Kocaeli Şubeler Platformu, 2026 yılı bütçesine yönelik eleştirilerini dile getirmek amacıyla İzmit Sabri Yalım Parkı’nda “Halkın Kürsüsü” etkinliği düzenledi. Çok sayıda sendika üyesi, emekli ve vatandaşın katıldığı etkinlikte, bütçenin halkın ihtiyaçları yerine sermayeyi öncü kıldığı belirtildi.
HALK KÜRSÜSÜ KURULDU
Platform adına yapılan açıklamalarda, 2026 bütçesinin emekçileri, emeklileri ve dar gelirli kesimleri daha da yoksullaştırdığı belirtildi. Kurulan Halk Kürsüsü’nde söz alan katılımcılar, hayat pahalılığı, düşük ücretler, artan vergiler ve sosyal hak kayıplarına dikkat çekti.
"KADERİMİZE RAZI MI OLACAĞIZ"
Kürsüde konuşan emekli bir vatandaş ise yaşadıkları geçim sıkıntısını şu sözlerle anlattı:
“Bugün ücretlerimizin 38 bin lira olması gerekirken biz 28 bini nasıl alacağımızı düşünüyoruz. Biz seyirci mi kalacağız, kaderimize mi razı olacağız? Emekliler ölmeyecek, mücadele edecek. Biz hakkımızı istiyoruz. Bu ülke için çalıştık, askerlik yaptık. Bize ‘bütçeden size ayrılan pay artıyor’ diyorlar ama emeklilere ayrılan pay yüzde 25’e düşmüş durumda. Bunun bedelini bizim sırtımızdan ödüyorlar. Ancak el ele verir, örgütlü olursak bunu aşarız" dedi








