Kocaeli’de 19 Mart’ta düzenlenen eylemlere katılan 10 öğrenci hakkında açılan dava bugün 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Saat 09.50’de başlayan duruşmada öğrencilerin bir kısmı “polise yaralama” suçlamasıyla hâkim karşısına çıktı.

SİYASİ İSİMLERDEN GENİŞ KATILIM

Duruşma, kentteki birçok siyasi ve sivil toplum temsilcisinin katılımıyla takip edildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, TİP Kocaeli İl Başkanı Umutcan Tarcan, CHP Kocaeli eski İl Başkanı Bülent Sarı, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cihan Çakır ve CHP Derince İlçe Başkanı Orkun Utkubaş salonda hazır bulundu.

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha
Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha
İçeriği Görüntüle

GENÇLERDEN DAYANIŞMA

Öğrencilerin arkadaşları ve çok sayıda genç de adliyeye gelerek duruşmayı takip etti. Destek için adliye koridorlarında yoğunluk oluştu.Whatsapp Image 2025 12 10 At 11.33.27 (1)Whatsapp Image 2025 12 10 At 11.33.27Whatsapp Image 2025 12 10 At 11.33.26