Olay, Bursa’nın Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Hüdavendigar Bulvarı Ak Sokak’ta meydana geldi. Bakım için yetkili servise bırakılan 16 BAH 068 plakalı servis otobüsünde saat 13.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Alevler Belediye Otobüslerine Sıçradı
Kısa sürede büyüyen yangın, yan yana park edilen iki belediye otobüsüne sıçradı. Alevlerin sardığı araçlardan biri BURULAŞ’a ait 16 BBG 633 plakalı otobüs, diğeri ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 41 UP 741 plakalı otobüs oldu.
Üç araç da dakikalar içinde alev topuna dönerken, zaman zaman patlamalar yaşandı. Çevredeki vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Otobüslerden yükselen yoğun siyah duman, kentin birçok noktasından görüldü.
Otobüsler Kül Oldu
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak üç otobüs de tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.







