8 Mart’ta KADES Tanıtımı Yapıldı
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İzmit’te bilgilendirme faaliyeti düzenledi. İzmit Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık çalışması yapıldı.
Vatandaşlara KADES Uygulaması Anlatıldı
Etkinlikte, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında geliştirilen Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında vatandaşlara bilgi verildi.
“KADINA EL KALKAMAZ” sloganıyla yürütülen çalışmada, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.
3 Bin 852 Kişiye Bilgilendirme
Gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmaları kapsamında toplam 3 bin 852 vatandaşa eğitim ve bilgilendirme faaliyetinde bulunuldu. Çalışmayla, şiddet mağdurlarının ihtiyaç duydukları anda kolluk kuvvetlerine daha hızlı ulaşabilmelerinin hedeflendiği belirtildi.
Emniyetten Kararlılık Mesajı
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ve bu alandaki eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.




