Fabrikada korkunç kaza: Hayatını kaybetti

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan TOSB Otomotiv Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kanca El Aletleri Fabrikası’nda, dün akşam saatlerinde meydana gelen iş kazasında bir işçi hayatını kaybetti. İddiaya göre, Suriyeli olduğu öğrenilen işçinin başına, çalıştığı makineden fırlayan bir parça saplandı.

Hastaneye yetişemedi

Ağır yaralanan işçiye ilk müdahale olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Ancak işçi, kaldırıldığı hastaneye ulaştırılamadan ambulansta hayatını kaybetti. Olay, işçi sağlığı ve güvenliği konularını bir kez daha gündeme taşıdı.

Güvencesiz çalışma iddiaları

Fabrikada çalışan bazı işçiler, iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğunu ve daha önce de benzer kazaların yaşandığını öne sürdü. İşçilerin iddialarına göre, işveren son yıllarda dil bilmeyen ve yeterli eğitimi almamış göçmen işçileri işe alıyor. Ayrıca bu işçilerin bir kısmının sigortasız çalıştırıldığı belirtiliyor.

8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Hükümlü Darıca’da Yakalandı
8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Hükümlü Darıca’da Yakalandı
İçeriği Görüntüle

“Makineleri tanımadan işe başlatılıyorlar”

İddiaya göre, işe alınan göçmen işçilere herhangi bir eğitim verilmeden üretim alanlarına alınıyor. Makineler hakkında bilgi sahibi olmayan bu işçilerin, ciddi iş kazalarıyla karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili konuşan bir fabrika çalışanı, “İşi bilmeyen göçmenler makineleri tanımadan işe başlıyor. İşverenin umurunda değil. Daha fazla can kaybetmeden devletin denetimlerini sıklaştırmasını istiyoruz” dedi. Kaza sonrası yetkili makamlar tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Muhabir: Haber Merkezi