Ulaşlı’da ulaşımı rahatlatacak proje ilerliyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölcük Ulaşlı Mahallesi’nde hayata geçirilen D-130 Karayolu alt geçit projesinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Hem araç hem de yaya güvenliğini artırmayı hedefleyen proje, bölgedeki ulaşım sorununa kalıcı çözüm sunmayı amaçlıyor.
Fore kazık imalatları tamamlandı
Proje kapsamında önemli bir aşama daha geride bırakıldı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 58 adet, 22 metre uzunluğunda ve 80 santimetre çapında fore kazık çakıldı. Toplamda 1.276 metre uzunluğa ulaşan bu imalatlarda 625 metreküp beton ve 102 ton demir kullanıldı. Ayrıca döşeme ve yaklaşım plaklarının yapımında 260 metreküp beton ve 28 ton demir kullanılırken, sahada 600 ton asfalt serimi gerçekleştirildi.
Altyapı ve üstyapı çalışmaları sürüyor
Ekipler, proje kapsamında bin metre yağmur suyu ve 300 metre atık su hattı imalatını tamamladı. Önümüzdeki süreçte U kesit betonarme istinat duvarı ile tünel içi temel ve duvar çalışmaları devam edecek. Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan sokaklarda ise yeniden asfaltlama yapılacak.
D-130 Karayolu yeniden açıldı
Çalışmalar sırasında daraltılan D-130 Karayolu, yeniden çift yönlü olarak trafiğe açıldı. Bu sayede sürücüler, projeden kaynaklı yoğunluk yaşamadan güzergâhı kullanabiliyor.
Güvenli ve kesintisiz ulaşım hedefleniyor
Alt geçit tamamlandığında, D-130 Karayolu’nun güneyinde bulunan 1047 Sokak ile kuzeydeki 1019 Sokak birbirine bağlanacak. Böylece Ulaşlı sahili ile iç kesimler arasında kesintisiz, güvenli ve konforlu ulaşım sağlanacak. Projenin, bölge trafiğine önemli ölçüde rahatlama getirmesi bekleniyor.





