Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Ekleristan şubesinden alışveriş yapan bir vatandaş, frambuazlı eklerin içinden çıkan salyangozla karşılaşınca büyük bir hijyen skandalı yaşandığını iddia etti. Olay, 18 Kasım 2025’te alınan ürünün 19 Kasım akşamı tüketilmesi sırasında ortaya çıktı.

KOÜ’de 35 Öğretim Üyesi Kadrosu İçin Başvurular Başladı
KOÜ’de 35 Öğretim Üyesi Kadrosu İçin Başvurular Başladı
İçeriği Görüntüle

Ürünü tüketirken eklerin içinde salyangoz fark ettiğini belirten vatandaş, yaşadığı şoku şu sözlerle anlattı:

"18 Kasım 2025 tarihinde Kocaeli Kartepe Dumlupınar şubesinden frambuazlı ekler aldım. Ürünü 19 Kasım akşamı yerken eklerin içinden salyangoz çıktığını fark ettim. Bu durum hem sağlık açısından hem de hijyen açısından son derece rahatsız edici ve endişe verici.

Yaşadığım bu olayı hemen Ekleristan’ın Instagram hesabı üzerinden ilettim fakat şu ana kadar herhangi bir geri dönüş alamadım. Ürünün fişi elimde mevcut.

Bu tür bir olayın tekrar yaşanmaması, hijyen kurallarına daha fazla dikkat edilmesi ve mağduriyetimin giderilmesi için firmanın gerekli adımları atmasını bekliyorum."