Aktif kazı yapan TBM sayısı 4’e çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Körfezray Metro Projesi, planlanan takvim doğrultusunda aralıksız sürdürülüyor. SEKA Devlet Hastanesi çalışma sahasında kurulumu tamamlanan bir TBM’nin daha devreye alınmasıyla birlikte sahada eş zamanlı çalışan TBM sayısı 4 oldu.

SEKA sahasında çift yönlü kazı

SEKA Devlet Hastanesi şantiyesinde kurulu 2 TBM, 6 Eylül 2025 tarihinden bu yana Otogar yönünde 24 saat esaslı kazı çalışmalarını sürdürüyor. Aynı sahadan Derince Millet Bahçesi yönüne doğru 8 Aralık 2025’ten itibaren bir TBM kazı yapıyordu.

Derince yönüne ilerleyecek ikinci TBM’nin de kurulumunun tamamlanmasıyla birlikte, SEKA sahasından:

  • 2 TBM Otogar yönüne,

  • 2 TBM Derince yönüne

eş zamanlı olarak kazı yapmaya başladı.

Derince’de yeni “köstebekler” yolda

Derince Millet Bahçesi çalışma alanına getirilen 2 TBM’nin kurulum çalışmaları ise devam ediyor. Dev makinelerin kısa süre içerisinde kazıya başlaması planlanıyor.

Temu Türkiye’ye Yeni Modelle Döndü
Temu Türkiye’ye Yeni Modelle Döndü
İçeriği Görüntüle

19 istasyonun 17’sinde eş zamanlı çalışma

Toplam 28,7 kilometrelik ilk etapta 19 istasyon yer alıyor. Bu istasyonların 17’sinde çalışmalar aynı anda sürdürülüyor. İstasyon sahalarında kapama işlemleri, fore kazık uygulamaları, dolgu ve zemin etüt çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Kocaeli’de tek seferde hayata geçirilen en büyük ulaşım yatırımı olarak öne çıkan Körfezray Metro Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte kent içi ulaşımda önemli bir rahatlama hedefleniyor.Körfezray'da Çalışmalar 4 Tbm Ile Hız Kazandı (1)-1Körfezray'da Çalışmalar 4 Tbm Ile Hız Kazandı (1)Körfezray'da Çalışmalar 4 Tbm Ile Hız Kazandı (2)-1Körfezray'da Çalışmalar 4 Tbm Ile Hız Kazandı (3)Körfezray'da Çalışmalar 4 Tbm Ile Hız Kazandı (2)Körfezray'da Çalışmalar 4 Tbm Ile Hız Kazandı (4)