Kocaeli’nin ulaşım altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen Körfezray Metro Projesi’nde önemli bir aşamaya gelindi. Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe ilçelerini birbirine bağlayacak hattın en tartışmalı noktalarından biri olan Cumhuriyet Parkı İstasyonu’ndaki çalışmalar hızla ilerliyor. İzmit Belediyesi’nin park altına yapılmasına izin vermemesi nedeniyle güzergâhı değiştirilen istasyonda, İnönü Caddesi üzerinde yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı. Çalışmaların tamamen önümüzdeki günlerde bitmesi bekleniyor

KALDIRIMLAR DARALTILDI
Kocaeli’de Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe’yi birbirine bağlayacak Körfezray metro projesinin tartışmalı noktalarından biri olan Cumhuriyet Parkı İstasyonu’nun inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. İzmit Belediyesi’nin parkın altına yapılmasına izin vermediği istasyon, bu nedenle İnönü Caddesi üzerinde inşa edilecek. Çalışmalar sırasında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kaldırımlar daraltılırken, araç yolu genişletilmeye başlanmıştı.

Tutuklanan Furkan Bölükbaşı'nın ifadesi ortaya çıktı
Tutuklanan Furkan Bölükbaşı'nın ifadesi ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ
İzmit Belediyesi parkın altında yapılacak olan çalışmaya izin vermemesinin üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık yeni bir planlama yaparak çalışmalara başladı. Yapılan yeni planlamayla istasyon, parkın önünde bulunan otobüs durakları ve İnönü caddesinde yapılmasına karar verdi. Kararın onaylanmasının ardından Körfezray Metro Hattının yüklenici firması olan EZE İnşaat, Atis Asfalt ve Met–Gün ortaklığıyla geçtiğimiz hafta çalışmalara başladı. Yoğun çalışmaların ardından istasyon çalışmasında sona yaklaşıldı.Whatsapp Image 2025 11 05 At 15.50.13Whatsapp Image 2025 11 05 At 15.50.12Whatsapp Image 2025 11 05 At 15.50.15Whatsapp Image 2025 11 05 At 15.50.14Whatsapp Image 2025 11 05 At 15.50.13 (2)Whatsapp Image 2025 11 05 At 15.50.13 (1)