İzmit’te haftanın Pazar günleri kurulan Kozluk Pazarı’nda baharın habercisi olarak bilinen çilek tezgâhlarda yerini aldı. Sabahın erken saatlerinde pazara gelen vatandaşlar, özellikle iftar sofraları için sebze ve meyve alışverişi yaptı. Pazarda en çok dikkat çeken ürün ise sezonun ilk çilekleri oldu. Tezgâhlarda kilogramı 200 TL’den satışa sunulan çilek, yüksek fiyatına rağmen vatandaşların ilgisini çekti. Baharın gelişini simgeleyen ürünler arasında yer alan çileğin pazarın en dikkat çeken meyvesi olduğu görüldü. Pazarcı esnafı, sezonun ilk ürünlerinin her zaman daha yüksek fiyatla satışa çıktığını ifade etti.
Meyvede En Uygun Fiyat Mandalina ve Portakal
Pazarda meyve grubunda en uygun fiyatlı ürünler arasında mandalina ve portakal öne çıktı. Her iki ürün de kilogramı 25 TL’den satışa sunulurken vatandaşların bu ürünlere daha fazla yöneldiği görüldü. Alışveriş yapan vatandaşlar, özellikle meyve fiyatlarının önümüzdeki haftalarda düşmesini beklediklerini dile getirdi.
Sebze Fiyatları Çeşitliliğe Göre Değişti
Pazarda sebze fiyatlarının ürün çeşidine göre değiştiği gözlendi. Tezgâhlarda biber 100 TL, çeri domates 80 TL, normal domates 75 TL, salatalık 80 TL ve kabak 70 TL’den satışa sunuldu. Patates ise 4 kilogramı 100 TL’den alıcı buldu.














