Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayı olağan birleşimini 12 Şubat Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık edeceği toplantıda toplam 141 gündem maddesi görüşülecek. Meclis gündemin dikkat çeken başlıklarından biri ise “Kocaeli Kuzey HRS Hattı 1. Aşama Projesi” olacak. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporda; Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe ilçe sınırları içerisinde kalan güzergâh üzerinde yer alan taşınmazların durumu ele alınıyor.

4.0 Büyüklüğünde Deprem Oldu!
4.0 Büyüklüğünde Deprem Oldu!
İçeriği Görüntüle

KÖRFEZ BELEDİYESİNE AİT TAŞINMAZLAR

Rapora göre proje kapsamında; özel mülkiyete ait taşınmazların kamulaştırılması, kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların ise trampa veya devir yoluyla edinilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Körfez Belediyesi’ne ait 3 taşınmazın, Büyükşehir Belediyesi tarafından trampa ve devir yöntemiyle alınacağı öğrenildi. Söz konusu işlemlerin, Büyükşehir Belediyesi bütçesinde milyonlarca liralık bir maliyet oluşturması bekleniyor.

3 DURAK PLANLANDI

Öte yandan proje detaylarına göre, Kuzey HRS Hattı’nın Körfez ilçesi ayağında Tüpraş–Petkim ve 95 Evler bölgelerinde olmak üzere 3 metro durağı planlanmıştı. Kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardından metro hattıyla ilgili saha çalışmalarının hız kazanması öngörülüyor.Whatsapp Image 2026 02 09 At 11.17.22