Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Kocaeli’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşçi ve işveren arasında yürütülen süreçlerin kamuoyuna aktarılmasında basının önemli bir görev üstlendiğini belirten Sarı, bugüne kadar yapılan haberler ve katkılar nedeniyle gazetecilere teşekkür etti.

Sendikal mücadelenin şeffaf yürütülmesinin önemine dikkat çeken Sarı, çalışanların haklarını ilgilendiren gelişmelerin kamuoyunca doğru takip edilmesinin sürece güç kattığını ifade etti. Basınla kurulan sağlıklı iletişimin hem işçiler hem de sendikalar açısından değerli olduğunu söyledi.

Yenikent’te Afet Mutfağı ve Lojistik Depo Kuruluyor
Yenikent’te Afet Mutfağı ve Lojistik Depo Kuruluyor
İçeriği Görüntüle

Toplantıda dikkat çeken açıklamalardan biri de Sarı’nın kişisel planlarına ilişkin oldu. DİSK Genel Merkezi’nin Ankara’ya taşınma kararı aldığını belirten Sarı, bu süreçle birlikte kendisinin de başkente taşınacağını açıkladı.

Sarı, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “DİSK Genel Merkezi Ankara’ya taşınıyor. Ben de bu süreçte Ankara’ya taşınacağım.” ifadelerini kullandı.
Sendikal çalışmalar Ankara’dan yürütülecek

Taşınma kararının ardından çalışmalarını Ankara merkezli sürdürecek olan Sarı’nın, hem DİSK bünyesindeki görevlerini hem de sendikal faaliyetlerini başkentten takip edecek.Whatsapp Image 2026 06 16 At 12.05.35-1Whatsapp Image 2026 06 16 At 12.05.59