Hazırlanan iddianamede, aralarında okul müdürü R.Ş., firari müdür yardımcısı S.K., aracı firma sahibi S.Ö. ve usulsüz teşvik aldığı iddia edilen firma yöneticilerinin de bulunduğu 206 sanığın, kamu kurumunu toplam 77 milyon 706 bin lira zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanmaları istendi. Cuma günü gerçekleşen duruşmada tutuklu sanıklar dinlenirken. Bugünkü duruşmada 28 tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı.
DAVA 15 OCAK’A ERTELENDİ
206 sanığın bulunduğu davanın ilk duruşmasının 2. Mahkemesinde 28 sanık dinlendi. Saat 10.00’da Kocaeli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmada sanıklar hakim karşısına çıktı. Sanıkların dinlenmesinin ardından dava 15 Ocak'a ertelendi.
“TÜM KAMU ZARARINI KARŞILADIM”
Tutuksuz sanıklardan F.B. Gebze eğitim kurumu sahibi süreç hakkında hiçbir bilgim yoktu. Emniyete ifadeye gidince öğrendim tüm kamu zararını karşıladım."dedi.
"TEŞVİK ÖDEMESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"
Bir diğer sanık G.Ö. Kardeşi S.Ö. ile sürece dahil olduğunu belirtti; Teşvik adı altında Caris firmasına kardeşim S.Ö. 125 bin tl gönderdi. Teşvik ödemesi olduğunu biliyorduk. Kamu zararını karşıladık." şeklinde konuştu.
"ŞİRKETİMİZE GELİP TANITIM TOPLANTISI YAPTILAR"
Hakim karşısına çıkan V.K. "Şirketimizin insan kaynakları müdürü tanıyordu. Caris danışmanlık şirketinden geldiler şirketimizde MESEM ile ilgili toplantı yaptılar. Kamu zararını ödedik."ifadelerini kullandı.
“KAMUYA İSTEMEDEN VERMİŞ OLDUĞUM ZARARI KARŞILADIM"
Diğer tutuksuz sanık. M.Y.: Benim sürecim daha önce çalıştığım işimden ayrılmamla başladı. İşimden ayrıldıktan sonra MESEM’de bu işlerle uğraşan bir tanıdığım yine aynı şeyi yapacaksın teşvikte bulunacaksın dedi. Ben detay bilmeden dahil oldum ve kamuya istemeden vermiş olduğum zararı karşıladım." dedi.




