Tutuklama Ceza Değil, Geçici Bir Araçtır
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tutuklamanın ceza değil, yargılama sürecini güvence altına alan geçici bir tedbir olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “Tutuklama, kişi özgürlüğünü sınırlayan çok ağır bir koruma tedbiridir. Bu nedenle sıkı şartlara bağlı kalınarak, dikkatli ve özenli bir şekilde uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Cezaevi Koşulları Ölümcül Hastalara Uygun Değil”
Açıklamasında hasta, yaşlı ve engelli mahkumlara da değinen Yıldız, “Ölümcül seyir izleyen hastalığı olanlar cezaevi koşullarında tedavi edilemez. Ağır hastalığı olanları, engelli ve yaşlı mahkumları sürekli cezaevinde tutmak, demokratik hukuk devletinin iş ve işlemi olamaz” dedi.

“Adaletin Görülmesi de Gerekir”
Yıldız, adaletin yalnızca tebliğ edilmesiyle değil, görünür şekilde sağlanmasıyla anlam kazandığını belirtti. Açıklamasında, “Adaleti sağlamak bir söylem değil, eylem meselesidir. Adaletin gerçekleşmesi kadar, gerçekleştiğinin de toplum tarafından görülmesi gerekir” dedi.

Hazreti Ömer Vurgusu
Yıldız, açıklamasında İslam tarihinde adaletin önemine de atıfta bulunarak, Hazreti Ömer’in Basra’ya hakim olarak atadığı Emir Musa’ya yazdığı mektuptaki “Uygulanmayan bir hakkı söylemenin, icra edilmeyen bir hükmü vermenin faydası yoktur” sözünü hatırlattı.

İYİ Parti Kocaeli’nde Divan Kurulu Açıklandı
İYİ Parti Kocaeli’nde Divan Kurulu Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Fa3B413D 384B 47E0 A463 9C89E7E4C011