Gebze'de operasyon! Bin 190 paket yakalandı!
Gebze'de operasyon! Bin 190 paket yakalandı!
İçeriği Görüntüle

Kocaeli’nin önemli sanayi tesislerinden biri olan Nuh Çimento Fabrikası, bugün öğle saatlerinde yangın paniğiyle sarsıldı. Fabrika bünyesindeki kullanılmayan kurutma tesisinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede fark edilerek tesise ait itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangın Büyümeden Söndürüldü

Yangın ihbarı üzerine harekete geçen Nuh Çimento İtfaiyesi, alevlerin çevre tesislere sıçramasını önleyerek olası bir faciayı engelledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de destek ekip olarak olay yerine sevk edildi. Yoğun dumanın yayıldığı bölgede kısa süreli panik yaşansa da, herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Soğutma Tamam, İnceleme Başladı

Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından ekipler tarafından soğutma çalışmaları da kısa sürede tamamlandı. Fabrika çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, yangının çıkış nedenine dair teknik inceleme başlatıldığı bildirildi. Maddi zarar konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Muhabir: Haber Merkezi