68 Yaşındaki Adam Yanarak Öldü!
68 Yaşındaki Adam Yanarak Öldü!
İçeriği Görüntüle

Bahçeli’nin Açıklamalarına Sert Tepki
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı TV kanalında program konuğu olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Terörsüz Türkiye hedefinin en ciddi muhataplarından biri İmralı’dır” sözlerini eleştiren Özdağ, bu yaklaşımın toplumsal bütünlüğü zedeleyeceğini savundu.

“Türkiye’yi Bölerek mi Kenetlenme Sağlanacak?”
Bahçeli’nin “devlet–millet kenetlenmesi” vurgusuna atıf yapan Özdağ, “Türkiye’yi etnik kimliklere ayırarak bütünleşme sağlanamaz” derken, PKK’nın yıllardır gerçekleştirdiği saldırıları hatırlatarak, “Yüzlerce şehit ailesi bu sürece nasıl onay verecek?” sorusunu yöneltti.

AK Parti’ye 10 Kritik Soru
Özdağ, Bahçeli’nin çıkışını değerlendirirken MHP liderine yönelttiği 10 soruyla tartışmayı yeni bir boyuta taşıdı. Bu sorular arasında “Öcalan ile yürütülen görüşmelerin devletin yeniden yapılandırılmasına mı işaret ettiği?”, “Öcalan’ın statü taleplerinin egemenlik paylaşımı anlamına mı geldiği?” ve “Daha önce karşı çıkılan bir sürece bugün neden destek verildiği?” gibi başlıklar dikkat çekti.

Özdağ ayrıca, geçmiş süreçlerde Öcalan’ın defalarca devlet yetkilileriyle görüştüğünü hatırlatarak, “25 bin saat konuşulan bir konuda yeni ne söylenmiş olabilir?” ifadelerini kullandı.

“Öcalan Siyasi Bir Figür Haline Getirildi”
TBMM’den İmralı’ya giden komisyonu hatırlatan Özdağ, bu ziyaretle terör örgütü liderinin resmî bir muhatap haline getirildiğini savundu. “Kendisine yapılan ziyaret, Öcalan’ı siyasi kimlik konumuna taşıdı” dedi.

Çok Konuşulacak İddia: ‘Aşamalı Serbestlik Planı’
Özdağ, programda Abdullah Öcalan’ın geleceğine dair iddialarını da sıraladı. Buna göre:

  • Öcalan’ın önce kademeli bir serbestlik sürecine alınacağı,

  • Ardından İmralı’daki villada yaşamaya başlayacağı,

  • Özel kalem niteliğinde bir kişiyle evlilik yapacağı,

  • Bu kişi üzerinden dünya ile iletişim kuracağı,

  • Belirli dönemlerde dışarı çıkarılıp geri getirileceği,

  • Son aşamada ise tamamen serbest bırakılacağı iddia edildi.

Özdağ, bu planın devlet içinde bazı çevreler tarafından değerlendirildiğini öne sürerek, “Bu süreç Türkiye’nin bütünlüğü açısından büyük risk taşıyor” dedi.