Tahliye edilenler arasında Beşir Derneği, İzmit Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği, Pehlivan Kafe, Solmaz Kafe ve Kışla Keyfim gibi işletmeler bulunuyor. Boşalan alanlar, 23 milyon 583 bin TL’lik proje için yüklenici firmaya teslim edilecek.
PEKİ PARKTA NE OLACAK?
Proje kapsamında kadın danışma merkezi, kooperatif koordinasyon merkezi, hobi stüdyosu, “hoş geldin bebek” eğitimi birimi, bebek ve oyuncak kütüphanesi, çocuk sahneli meclisi ve etüt merkezi gibi birimler kurulacak. Daha önce “Lokomotif Çocuk Köyü” gibi sosyal alanlara ev sahipliği yapan park, Ana Ocağı ile çocuk, kadın ve aile odaklı hizmetleri artıracak.
Çalışmaların 120 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Parkın tamamlanmasıyla Doğu Kışla, sosyal ve eğitsel alanlarla donatılmış yeni bir yaşam alanı olacak.
ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL VE EĞİTSEL DONATI
Doğu Kışla Gençlik Parkı, daha önce Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı idaresinde kurulan “Lokomotif Çocuk Köyü” projesiyle çocuklar için hem eğlence alanı hemde eğitsel bir donatı olarak kullanılması planlanıyor.











