Olay, öğle saatlerinde Pertek ilçesinde meydana geldi. Erzincan’dan Malatya’ya çimento taşıyan TIR’ın bir lastiği patlayınca, sürücü aracı tamir için bir lastikçiye götürdü. Tamir sırasında henüz nedeni belirlenemeyen bir şekilde aracın sağlam lastiklerinden biri büyük bir gürültüyle patladı.
Patlamayla birlikte araçtan fırlayan parçalar, o sırada eğilip çalışmaları izleyen Barış Aktaş’a isabet etti. Aktaş, yüzünden ve kolundan yaralandı.
“Ustalara bir şey olmadı diye şükrettim”
Pertek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Aktaş’ın yüzüne dikiş atılırken, sağ kolu alçıya alındı.
Yaşadığı dehşet anını anlatan Aktaş, büyük bir kazayı ucuz atlattığını söyledi:
“Ne yaptıklarına bakmak için eğildim, o anda lastik bomba gibi patladı. Yüzüme darbe aldım, yere düştüm. İlk aklıma ustalar geldi, onlara bir şey oldu sandım ama Allah’tan zarar görmemişler. Çünkü lastik dışa doğru patladı. Bugün dikişlerimi ve alçımı çıkardım. Gerçekten ölümden döndüm.”
“Yüklü araçların yanına yaklaşmayın”
Aktaş, yaşadığı olayın ardından uyarıda bulundu:
“Yüklü araçların yanına 25 metreden fazla yaklaşmayın uyarılarının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım. Lastik patlaması bir saniyede hayatınızı değiştirebilir.”





Muhabir: Haber Merkezi





