İzmit'te zincirleme kaza!
İzmit'te zincirleme kaza!
İçeriği Görüntüle

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde bugün meydana gelen olayda, fakülte öğrencisi ve 3 çocuk annesi 39 yaşındaki Meliha K. eski eşi tarafından pompalı tüfekle vurularak ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Meliha K. tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Meliha K. ile 5 yıl önce boşandığı belirtilen Ferhat K. arasında fakülte önünde başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Olay sırasında Ferhat K., pompalı tüfekle Meliha K.’ye ateş etti; saldırgan daha sonra olay yerinden otomobiliyle kaçmaya çalıştı. Kaçış anı cep telefonu kamerasına yansıdı; görüntülerde saldırganın 50 ACL 488 plakalı otomobile binerek uzaklaştığı görüldü.

Polis ekipleri, olayın ardından bölgeye sevk edildi ve şüpheli kampüs içerisinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet ekipleri olay yerinde inceleme ve delil toplama çalışması yürütüyor; savcılık soruşturması devam ediyor.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un da olay yerine giderek bilgi aldığı bildirildi. Üniversite tarafından öğrenciler ve personele iletilen açıklamada, failin kısa sürede yakalandığı, olayın kampüsün genel güvenliğini etkilemediği ve gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi. Üniversite açıklamasında ayrıca eğitim-öğretim faaliyetlerinin planlandığı gibi sürdüğü ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma ve adli işlemler yetkili birimlerce yürütülüyor. Savcılık ve polis, saldırganın olay anındaki hareketlerine ilişkin görüntü, tanık beyanları ve delilleri değerlendiriyor.

Muhabir: Haber Merkezi