İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu şüpheliler hakkında karar verildi.
İfadelerinin alınmasının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan Kerim Sabancı, Hakan Sabancı, Fikret Orman, Burak Elmas, Güzide Duran ve Didem Soydan, “yurt dışına çıkış yasağı” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.
Bazı şüpheliler tutuklandı
Aynı soruşturma kapsamında bazı şüpheliler hakkında ise daha ağır tedbirler uygulandı.
Koray Serenli, Onur Talay, Sezgin Köysüren ve Mustafa Tari çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer şüphelilerden Lütfiye Tuğçe Özbudak, Ferhat Aydın ve İsmail Behram Perinçekli hakkında ise “konutu terk etmeme” şeklinde adli kontrol kararı verildi.
Savcılık işlemlerinin ardından Onur Bükçü ise doğrudan serbest bırakıldı.
Soruşturma sürüyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.





