Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı’nda, 29 Eylül’de yüzde 21 seviyesinde olan su seviyesi, 8 Ekim Çarşamba itibarıyla yüzde 19’a geriledi. Barajdaki mevcut su miktarı ise 9 milyon 810 bin metreküp seviyesine geriledi. Bu düşüş, Kocaeli halkının su ihtiyacı açısından ciddi bir tehlike oluşturuyor.
YAĞIŞLAR YETERSİZ KALDI
Son zamanlarda kent genelinde etkili olan yağışlara rağmen, bu durum barajdaki su seviyesinin azalmasına engel olamadı. Etkili olan yağışlar beklenen etkiyi yaratmazken barajdaki su seviyesi düşmeye devam ediyor.
30 GÜN SONRA TAMAMEN KURUYABİLİR
Su tüketiminin ve kuraklığın bu şekilde devam edilmesi durumunda, bir ay sonra Yuvacık Barajı'ndaki suyun tamamen tükenebilecek noktaya gelebilir. Kocaeli için hayati öneme sahip olan bu barajda, suyun bitme ihtimali, içme suyu temini konusunda ciddi endişelere yol açıyor.
Muhabir: Duhan Karsan






