Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı 23 Mart itibarıyla yüzde 81 seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz yılın son aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle kritik seviyelere gerileyen su miktarı, kış mevsiminde etkili olan yağışlarla birlikte önemli ölçüde arttı.
Kuraklıkta Kritik Seviyeler Görülmüştü
2025 yılının son aylarında etkili olan kuraklık, barajdaki su seviyesini ciddi oranda düşürmüştü. Kasım ayında doluluk oranı yüzde 6’ya, aralık ayında ise yüzde 3’e kadar gerileyerek son yılların en düşük seviyeleri kaydedilmişti.
Yağışlar Barajı Yeniden Doldurdu
Kış aylarında havzada etkili olan kar yağışı ve sağanak yağmurlar, su seviyesinin hızla yükselmesini sağladı. Yapılan son ölçümlerde Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 81’ya ulaştığı tespit edildi.
Namazgah Barajı’nda da Artış Var
Kentin bir diğer önemli su kaynağı olan Namazgah Barajı’nda da doluluk oranı yüzde 76 olarak ölçüldü. Her iki barajda da yaşanan artış, su arzı açısından olumlu bir tablo ortaya koydu.
Geçen Yıla Yakın Seviyeler
Öte yandan, Yuvacık Barajı’nda 23 Mart 2025 tarihinde doluluk oranı yüzde 64 olarak kaydedilmişti. Bu yıl ulaşılan seviye, geçen yılın aynı dönemine yakın bir tabloya işaret ediyor.





