Adalet Bakanı Akın Gürlek, ceza infaz kurumlarında yürütülen rehabilitasyon çalışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gürlek, ceza infaz sisteminin toplumsal uyum ve yeniden kazanım odaklı güçlendirildiğini belirterek, hükümlülerin sosyal hayata daha güçlü şekilde hazırlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Psikososyal destek çalışmaları sürüyor

Bakan Gürlek, ceza infaz kurumlarında hükümlülere yönelik psikososyal destek ve rehberlik faaliyetlerinin kararlılıkla devam ettiğini bildirdi. Bu çalışmalarla bireylerin yalnızca bugününün değil, geleceklerinin de yeniden inşa edilmesine imkân sağlandığını vurguladı.

Kız öğrenciyi saçından tutup yere savurdular, tekme tokat darbettiler
Kız öğrenciyi saçından tutup yere savurdular, tekme tokat darbettiler
İçeriği Görüntüle

Madde bağımlılığına karşı farkındalık hedefi

Gürlek, hükümlülerin madde bağımlılığına karşı farkındalık kazanmalarının önemine dikkat çekti. Ceza infaz kurumlarında yürütülen programlarla, hükümlülerin bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi ve topluma dönüş sürecine hazırlanması amaçlanıyor.

Mesleki eğitim vurgusu

Açıklamada, hükümlülerin mesleki beceriler edinmesine yönelik çalışmaların da sürdüğü belirtildi. Bakan Gürlek, bu alanda tüm kurumlarla iş birliği içinde hareket edildiğini kaydetti.

“Sağlıklı toplum ve güçlü infaz sistemi” mesajı

Adalet Bakanı Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlıklı bir toplum ve güçlü bir infaz sistemi hedefi doğrultusunda adımların kararlılıkla atılmaya devam edeceğini ifade etti.