Buluşma bahanesiyle çağrıldı, bıçaklandı

Olay, 26 Temmuz 2025 tarihinde Kocaeli’nin İzmit ilçesi Yahya Kaptan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 21 yaşındaki Ümitcan Şirin, buluşma bahanesiyle çağrıldığı yerde bıçaklandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Samet E.A., Muhammed F.Y., Ramazan Y., Mustafa O., Gamzenur B. ve Z.Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerden Z.Ç. savcılıktan serbest bırakılırken, Samet E.A. ve Muhammed F.Y.’ye ev hapsi verildi. Ramazan Y., Mustafa O. ve Gamzenur B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılık: “Planlı hareket ettiler”

Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin olay öncesinde plan yaptıkları, buluşmayı organize ettikleri ve saldırıyı birlikte gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Savcılık, Mustafa O., Gamzenur B. ve Samet E.A. hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Mustafa O. hakkında ayrıca “yasak niteliğe haiz bıçak taşımak” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar suçu birbirine attı

Kocaeli 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve maktulün ailesi katıldı. Tutuklu sanıklardan Ramazan Y. ise duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlandı.

17 suç kaydı bulunduğu belirtilen Ramazan Y. savunmasında şu ifadeleri kullandı:

Yedinci Kattan Atladı: Karısını Boğarak Öldürmüş
Yedinci Kattan Atladı: Karısını Boğarak Öldürmüş
İçeriği Görüntüle

“Ümitcan'ı ben bıçaklamadım, Mustafa bıçakladı. Mustafa o gün bana uyuşturucu ikram etmişti, onun etkisinde ifade verdim. Akıl hastasıyım, suçlamaları kabul etmiyorum.”

Sanıklardan Mustafa O. ise şu sözlerle suçlamayı reddetti:

“Gamze ile ilişkimiz vardı. Ümitcan sürekli onu rahatsız ediyordu. Bu durumu öğrenince Gamze'ye Ümit'i çağırmasını istedim. Çıkan kavgada Ramazan Ümitcan'ı bıçakladı.”

Gamzenur B. de duruşmada şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa ile toksik bir ilişkimiz vardı. Ümitcan ile alkollüyken cinsel birlikteliğimiz olmuş. Bu tarihlerde Mustafa ile küstük. Mustafa ile barıştığımızda bu durumu kendisine anlattım. Kendisi onunla konuşmak istediğini söyleyerek buluşmak için yer ayarlattırdı. ‘Bir şey yapmayacağım’ diye söz verdi. Böyle olacağını bilmiyordum.”

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ramazan Y.’nin akıl sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine ve sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

“21 yaşındaki fidanımı kökünden kopardılar”

Duruşmanın ardından konuşan baba Raif Şirin, sanıkların birbirini suçladığını belirterek şunları söyledi:

“Sanıkların çoğu birbirini suçladı. Bazıları af talep ederken, bazıları ceza indirimi istedi, bazıları ise ev hapsinin kaldırılmasını talep etti. Ramazan'ın ifadelerinde bazı çelişkiler olduğu görüldü. Diğer sanıkların söylediklerinin aksine konuşarak kimin ne yaptığını ve kendisinin olay sırasında ne yaptığını anlattı. Sanıkların ifadeleri arasında bıçaklama iddiası konusunda da farklı anlatımlar yer aldı. Bu konuda Mustafa ve Ramazan suçu birbirlerine attı.”

“Oğlumun doğum gününde mezarı başında pasta kestim”

Acılı baba, oğlunun doğum gününü mezarı başında kutladığını anlatarak gözyaşlarına hakim olamadı:

“Sanıklardan biri ev hapsinin kaldırılmasını talep ederek okula gitmek istediğini söyledi. Okula gidecek bir çocuk neden birini zorla çağırıp bir yere götürüyor? Sanık ev hapsinde bile olsa ailesi ile görüşebiliyor, bayramlarda ailelerine sarılabiliyor, dışarı çıkmasa bile yaşıyor. Önümüzde bayram var. Onlar aileleri ile sarılacak. Ben ne yapacağım, ben gidip toprağı öpeceğim. Geçen ay oğlumun doğum günü vardı. Mezarı başında, toprakta pasta kestim.”

Baba Şirin sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Sanıkların yüzlerine uzun süre baktım, ‘Nasıl bir insansınız, benim çocuğumu nasıl bu hale getirdiniz?’ diye söylemek istedim ancak onlar benim yüzüme bakamadı. Ancak bu mahcubiyet beni ilgilendirmiyor. Asıl sorumluluk çocuklarını yetiştiremeyen ailelerde. Ondan sonra benim gibi ailelerin canını yakıyorlar, çocuklarının canını alıyorlar. Ölenle ölünüyor, ben her gün ölüyorum. 21 yaşındaki fidanımı kökünden kopardılar.”A W656043 04A W656043 06A W656043 05A W656043 01A W656043 07A W656043 02A W656043 08