Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Nazım Özgün Erbulan’ın haberine göre, İzmit’in merkezinde yer alan Cumhuriyet Parkı çevresindeki metro istasyonu için yürütülen çalışmalarda yeni aşamaya geçildi. Körfezray Metro Projesi’nin en kritik duraklarından biri olan bu noktada daha önce parkın orta kısmına planlanan istasyon, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in itirazları üzerine yeniden projelendirilerek İnönü Caddesi’ne kaydırıldı.
Kaldırımlar Daraltıldı, Duraklar Taşınıyor
Yeni plan kapsamında cadde üzerindeki kaldırımlar daraltılarak trafik için yeni şeritler oluşturuldu. 4 şeritli yolun 2 şeride düşürülmesi planlanırken, park önündeki otobüs duraklarının sundurmaları söküldü ve Yıldırım Fırın önüne taşındı.
Ayrıca, İzmit Belediyesi’ne ait büfe de kaldırıldı. Yüklenici firmanın metro istasyonu için önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlaması bekleniyor.
15 Temmuz Anıtı Gündemde
Metro istasyonunun başlayacağı sınıra kadar taşınan proje levhaları arasında kalan 15 Temmuz Anıtı da dikkat çekti. Anıtın önümüzdeki günlerde başka bir noktaya taşınması planlanıyor.
Plan Askıya Çıktı, Meclisten Oy Çokluğuyla Geçti
Hürriyet’in itirazı sonrasında revize edilen plan, oy çokluğuyla meclisten geçerek resmileşti ve askıya çıkarıldı. Metro istasyonunun konumlandığı cadde ise kentin en yoğun yaya ve araç trafiğine sahip güzergahlarından biri.
Kaldırımların daraltılması, trafik akışının düzenlenmesi ve yol planlamasının ardından inşaat ekiplerinin önümüzdeki günlerde sahaya ineceği öğrenildi.

















