Kocaeli’nin Derince Limanı’nda gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, 1 ton 508 kilogram skunk maddesi ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
Üç ilde koordineli çalışma
Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen operasyona, Kocaeli, İstanbul ve Artvin il emniyet müdürlüklerinin narkotik şube ekipleri de destek verdi. Liman içerisinde yapılan titiz arama sonucunda yüklü miktarda uyuşturucu maddeye ulaşıldı.
Beş kişi gözaltında
Operasyon kapsamında 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili adli işlemler başlatılırken, uyuşturucunun limandan sevk edilmeden önce yakalanmış olması dikkat çekti.
Bakan’dan kararlılık mesajı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Bizim bütün mücadelemiz, bir insanlık suçu olan uyuşturucudan, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı korumak. Bu mücadeleyi sadece ülkemiz için değil, tüm insanlık için yapıyoruz.”
Uyuşturucuyla mücadele sürüyor
Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren ekipleri tebrik ederken, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Derince Limanı’nda gerçekleştirilen bu operasyon, Türkiye’nin sınır ötesi ve liman bazlı narkotik operasyonlarında ulaştığı istihbarat ve uygulama başarısını bir kez daha ortaya koydu.




