Ege Denizi, sabah saatlerinde 6 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Girit’in kuzeyinde, Santorini Adası'nın güneyinde meydana gelen sarsıntı, Muğla, İzmir ve çevre illerde de hissedildi. Yerleşim yerlerinden gelen ilk bilgilere göre deprem kısa süreli paniğe neden oldu ancak can ya da mal kaybı bildirilmedi.
Prof. Dr. Naci Görür: “Etkisi sınırlı”
Deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Helen-Kıbrıs Yayı boyunca Afrika Levhası üzerinde meydana geldiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Bu sabah Ege Denizi’nde, Girit’in kuzeyinde, Santorini Adası güneyinde 6,1 deprem oldu. Deprem Helen-Kıbrıs Yayı boyunca Anadolu Levhasının altına dalan Afrika Levhası üzerinde oldu. Onun için odak derinliği 73 km derinde, dolayısı ile etkisi az. Geçmiş olsun.”





