20 TEMMUZ’DA OPERASYON DÜZENLENDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 20 Temmuz’da İzmit, İstanbul, Ankara, Antalya ve Kırıkkale’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, İzmit Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi İlker Ulusoy ile belediye yöneticileri ve bazı şirket temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Şüpheliler hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Rüşvet” ve “İhaleye Fesat Karıştırma” suçlamaları yöneltildi.
İHALE DOSYALARI İNCELENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın savcılıkça alınan şüpheli ifadeleri, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerin beyanları ve gizli tanık ifadeleri doğrultusunda yürütüldüğünü açıkladı. Açıklamada, İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bazı ihalelerin inceleme konusu yapıldığı belirtildi.
Soruşturma dosyasında, ihaleyi kazanan firmalar ile teklif veren bazı firmaların belediye yetkilileriyle akrabalık ilişkisi bulunduğu, belediye ile iş yapan şirketlerden komisyon adı altında para alındığı ve belediye başkanının eşi Murat Hürriyet’in ihale süreçleri, personel alımları ve kadro belirlemelerinde etkili olduğu yönündeki iddiaların yer aldığı öğrenildi.
18 İSMİN İFADESİ TAMAMLANDI HÜRRİYET VE EŞİ BUGÜN İFADE VERECEK
Operasyonun ardından İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin ifade işlemleri aynı gün başladı. Edinilen bilgilere göre şu ana kadar 18 kişinin ifadesi alınırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile eşi Murat Hürriyet’in ifadelerinin bugün alınmaya başlanması bekleniyor.





