İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, son iki haftada kentteki sendikalar, meslek odaları, iş dünyası temsilcileri, emekliler, sağlık çalışanları ve mahalle temsilcileriyle bir araya geldiklerini bildirdi. Görüşmelerin sorunları yerinde tespit etmeyi amaçladığını belirten Tamyüksel, ziyaretlerde karşılaştıkları ortak talebin dinlenmek olduğunu söyledi.
“Anlatmaya değil, anlamaya gittik”
Gerçekleştirilen ziyaretlerin nezaket programı olmadığını ifade eden Tamyüksel, kurumlara ve vatandaşlara İzmit’in sorunlarını anlatmaları çağrısında bulunduklarını belirtti.
Kentteki ihtiyaçların yalnızca masa başında hazırlanacak değerlendirmelerle belirlenemeyeceğini savunan Tamyüksel, sorunları doğrudan ilgili kesimlerden dinlemeyi amaçladıklarını kaydetti.
“İnsanlar önce duyulmak istiyor”
Tamyüksel, farklı kurumlarda görüştükleri kişilerin önemli bir bölümünün kendilerine “Bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz” dediğini aktardı.
Bu yaklaşımın siyaset açısından dikkate alınması gereken bir mesaj olduğunu söyleyen Tamyüksel, çözüm sürecinin ilk aşamasının kent sakinlerinin talep ve sorunlarını dinlemek olduğunu ifade etti.
Geçim sıkıntısı ve çalışma hayatı gündeme geldi
Görüşmelerde emeklilerin geçim şartlarını, sanayi işçilerinin çalışma hayatındaki sorunları ve sağlık çalışanlarının iş yükünü anlattığını belirten Tamyüksel, iş dünyası temsilcilerinin de ekonomik belirsizliklere dikkat çektiğini söyledi.
Meslek odalarının kendi faaliyet alanlarına ilişkin taleplerini ilettiğini kaydeden Tamyüksel, farklı kesimlerin daha planlı ve yaşanabilir bir İzmit beklentisinde birleştiğini savundu.
Çözüm dosyaları hazırlanacak
Kentteki bilginin yalnızca siyasi kurumlarda bulunmadığını belirten Tamyüksel, esnafın, işçilerin, emeklilerin, sağlık çalışanlarının, iş insanlarının ve mahalle sakinlerinin görüşlerinden yararlanacaklarını söyledi.
İYİ Parti İzmit İlçe Başkanlığının ziyaretlerde dile getirilen sorunları somut çalışmalara dönüştürmeyi planladığını açıklayan Tamyüksel, İzmit’in öncelikli başlıklarına ilişkin çözüm dosyalarının ilerleyen dönemde kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.
“Ortak akılla çözüm üretilmeli”
İzmit’in daha fazla siyasi tartışmadan ziyade farklı kesimlerin birbirini dinlediği bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Tamyüksel, saha ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi.













